BrainCompass | Je professionaliteit ontwikkelt zich tijdens 4 levensfasen

Ontdek waar jouw biologische identiteit vandaan komt.

Wij willen je helpen om jouw biologische identiteit succesvol in te zetten en verder te ontwikkelen. Daarvoor is het belangrijk om te begrijpen hoe jouw biologische identiteit zich tot nu toe heeft gevormd. Om te begrijpen waar bepaalde onderbuikgevoelens, intuïties, talenten en angsten vandaan komen, bieden we je inzicht in de ontwikkeling van jouw hersenen gedurende vier levensfasen. Je hiervan bewust zijn is de eerste stap naar professionele groei.

Biologische ontwikkeling gedurende 4 levensfasen.

Biologisch startpunt
DNA

Ons DNA is afkomstig van onze ouders en is de blauwdruk voor alle stofjes in onze hersenen. Het vormt het fundament van wie we zijn en daarmee de basis van onze biologische identiteit.

Biologische ontwikkeling
Hechtingsstijlen

In de eerste paar jaar van ons leven passen onze biologische systemen zich aan, aan de omgeving waarin we opgroeien. Onze ouders en opvoeding spelen hierbij een belangrijke rol.

Persoonlijke ontwikkeling
Persoonlijkheid & drijfveren

Vervolgens ontwikkelen we ons als persoon en individu. Aan de hand van onze sociale omgeving vormen we bepaalde karaktereigenschappen, voorkeuren en drijfveren.

Professionele ontwikkeling
Rol attitude

In onze professionele levensfase ontwikkelen we de manier waarop we in ons professionele leven staan. Werkervaringen zorgen voor onze rol attitude. Wat geeft je energie en wat kost je energie?

Ontwikkelen vanuit de juiste fase.

Inzicht in de manier waarop jouw biologische identiteit zich gedurende deze vier fasen heeft gevormd, helpt je beter te bepalen welke tools je het beste kunt inzetten om professioneel te groeien. Het is namelijk effectiever om de juiste tools te gebruiken die voor de betreffende levensfase relevant zijn. Je kunt je voorstellen dat als een ontwikkelpunt oorsprong heeft in jouw biologische startpunt, je hier anders mee om moet gaan dan wanneer blijkt dat je hier vanuit jouw professionele ontwikkeling geen of weinig energie van krijgt. Door inzicht te hebben in de ontwikkeling van jouw biologische identiteit, kun je je doelgerichter en effici├źnter ontwikkelen in jouw professionele levensfase.

Klaar om het maximale uit jezelf te halen?
Begin vandaag nog.