Scientific Review.

In de Scientific Reviews vatten wij niet alleen een baanbrekend wetenschappelijk artikel voor u samen, maar zullen wij u ook bedienen met een aantal praktische lessen die hier uit te trekken zijn. Op deze manier kan u nog meer excelleren in uw rol als professional.

Afstandelijk en toch verbonden

Co-creatie met de klant op strategisch niveau.

Succesvolle sales professionals stellen zich onafhankelijk op in hun relatie met de klant. Tevens kennen ze geen angst om naar de order te vragen als alle stappen van het sales proces zijn doorlopen. Ze durven nee te zeggen als de klant om korting vraagt. Toch hebben veel sales professionals hier moeite mee. Ze vinden het spannend om hun relatie op het spel te zetten door zich zakelijk op te stellen.

De nieuwsgierige Sales professional

Bekroond met Sheth Foundation Best Paper Award 2012

De moderne sales professional moet steeds eerder in het inkoopproces bij de klant aan tafel komen. Hij moet als kennispartner worden uitgenodigd – of zichzelf uitnodigen – zodat hij kan meedenken over de strategische visie van de klant om zo de agenda voor de toekomst mede te bepalen. Door deze proactieve en kennis gedreven houding voegen sales professionals waarde toe op strategisch niveau en blijven daarmee uit de prijsdiscussie die onvermijdelijk is als ze reactief en op capaciteitsniveau de klant willen bedienen.

Sales professionals en hun passie voor klantcontact.

Artikel is "Highest viewed and downloaded at Frontiers" in oktober 2015

Er zijn veel bedrijven met een fantastische visie, enorme R&D afdelingen en navenant goede producten of diensten. Om als bedrijf succesvol te zijn, kan je daar echter niet op vertrouwen. Het is cruciaal dat sales professionals in de huid van de klant kruipen en de waarde en toepassing van deze producten en diensten op een juiste manier naar de klant communiceren.

De Sales professional als kennispartner.

Bekroond met Excellence in Research Award 2011 door AMA Sales SIG.

Wat maakt een sales professional succesvol? In de afgelopen 25 jaar is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar factoren die bijdragen aan effectieve en succesvolle sales. Tot op heden zijn de resultaten uit deze onderzoeken nooit naast elkaar gelegd om een integraal model te bouwen wat alle inzichten met elkaar verbindt.

Klaar om het maximale uit jezelf te halen?
Begin vandaag nog.