BrainCompass | Stap 1: DNA analyse

Stap 1: DNA analyse

Inzicht in jouw biologische identiteit begint met inzicht in jouw eigen DNA.

Waarom DNA.

Om te kunnen begrijpen waar je talenten, intuïties en voorkeuren vandaan komen moet je beginnen bij de basis. De oorsprong van onze biologische identiteit is ons DNA. Daarom combineren wij de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van ons DNA om professionals een nog beter inzicht in zichzelf te geven.

Privacy voorop

Wij hebben het systeem van DNA analyse en online ontwikkel-assessment specifiek ontwikkeld met jouw privacy als belangrijkste eis.

Inzicht voor jou alleen

Wij zullen de uitslag van jouw DNA profiel nooit met anderen delen. Ook niet met je werkgever. Het is jouw keuze met wie je jouw uitslagen deelt.

Professionele context

Wij kijken niet naar DNA dat te maken heeft met ziekte of erfelijkheidsaandoeningen. Onze DNA analyse methode is daar niet voor geschikt.

Bij BrainCompass staat jouw privacy voorop. Om aan de laatste wet- en regelgeving betreffende de verwerking van jouw persoonsgegevens te kunnen voldoen, zijn wij door de Autoriteit Persoonsgegevens onderzocht. Binnenkort verschijnt hun onderzoeksrapport. Hier kun je onze reactie downloaden.


Voorspellen of verklaren.

‘Wie we zijn’ en ‘wat we doen’ is het gevolg van een complex samenspel tussen nature (DNA) en nurture (omgeving). Het is daarom onmogelijk om alleen op basis van DNA iets over een persoon te zeggen. Onze biologische identiteit ontwikkelt zich immers ook door de manier waarop we opgevoed zijn en onze verdere levenservaringen. Het is daarom niet mogelijk om op basis van DNA voorspellingen te doen over een persoon. DNA heeft wel een verklarende waarde: het helpt je te begrijpen waar jouw natuurlijke gedrag vandaan komt.

Hoe meten we DNA.

Wij bekijken jouw DNA uit speeksel. Dit kun je afstaan via de unieke BrainCompass DNA kit. Jouw DNA wordt vervolgens geanalyseerd in een ISO17025 gecertificeerd laboratorium in Nederland. Zo weet je zeker dat jouw DNA veilig en betrouwbaar verwerkt wordt.

Klik op bovenstaande video voor de DNA afname tutorial

Privacy en anonimiteit.

Jouw DNA gegevens worden verwerkt onder een DNA sleutel. Zo kun je veilig jouw DNA retourneren per post en hoeven we jouw persoonsgegevens ook niet te delen met het laboratorium. Door je persoonsgegevens op deze manier te splitsen van jouw DNA gegevens, hebben we gekozen voor optimale veiligheid.

Download onze Privacy Code

DNA sleutel.

De DNA sleutel speelt ook een belangrijke rol bij het bekijken van jouw feedback. Elke keer dat jij inlogt op je persoonlijke BrainCompass wordt je gevraagd om jouw unieke DNA sleutel in te voeren. Pas op het moment dat je die invult, krijg je toegang tot jouw feedback rapport.

Het is niet mogelijk om via jouw online omgeving een verloren DNA sleutel opnieuw op te vragen. Dit betekent dat je jouw DNA sleutel goed moet bewaren. Omdat het in de praktijk toch regelmatig voorkomt dat deelnemers hun DNA sleutel kwijt raken, hebben we een procedure ontwikkeld waarmee het wel mogelijk is om via een offline verificatie protocol jouw DNA sleutel opnieuw op te vragen. Voor meer informatie over dit protocol, kun je contact met ons opnemen via north@braincompass.com.

Klaar om het maximale uit jezelf te halen?
Begin vandaag nog.