BrainCompass | Je biologische identiteit is de basis van je gedrag

Haal het maximale uit jezelf.

Het is onze filosofie dat je in jouw professionele rol alleen duurzaam succesvol kunt zijn, als je jouw talenten inzet in een rol die van nature bij je past. Wij willen jou daar graag bij helpen. Hiervoor is het cruciaal om te begrijpen waar je gedrag vandaan komt, zodat je jouw talenten beter kunt inzetten en verder leert ontwikkelen.

De oorsprong van ons gedrag.

We denken vaak dat we goed doordacht onze keuzes maken en ons rationeel gedragen. Dit blijkt echter vaker niet, dan wel het geval te zijn. Aan het merendeel van ons gedrag en de keuzes die we maken, liggen onbewuste processen ten grondslag. Sinds de Oude Grieken is men op zoek naar de oorsprong van deze processen. Lang kwamen we niet verder dan ons onbewuste te benaderen als een 'black-box'. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft hier echter verandering in gebracht.

Biologische identiteit.

Met de opkomst van neurowetenschappen en inzichten vanuit de genetica en endocrinologie, is onze kennis over het onbewuste spectaculair toegenomen. Het blijkt dat de manier waarop wij ons gedragen grotendeels afhankelijk is van de manier waarop verschillende biologische systemen in onze hersenen zich hebben ontwikkeld. Dit noemen we onze biologische identiteit.

Ontwikkel de juiste mindset.

Je biologische identiteit kun je zien als een persoonlijke filter die over jouw belevingswereld heen ligt. Het beïnvloedt bijvoorbeeld hoe je naar mensen kijkt en hoe je situaties beoordeelt. Zo genieten sommige mensen veel van sociaal contact, waardoor ze altijd voor iedereen klaarstaan en anderen willen behagen. Andere mensen zijn altijd enthousiast om nieuwe uitdagingen op te pakken, maar zijn daardoor ook weer snel afgeleid en hebben moeite om projecten af te maken. Wij helpen jou de juiste mindset te ontwikkelen, zodat je hier succesvol gebruik van kan maken en mee om leert gaan.

Klaar om het maximale uit jezelf te halen?
Begin vandaag nog.